tiistai 12. kesäkuuta 2012

Minä teille macaroonit näytän!

Uusi ulkoasu, uusi asenne? Ainakin toivottavasti, koetan ottaa itseäni niskasta ja vähentää stressiä. Saan tässä vähitellen aloitella leivontahommat, 320 macaron kuorta, siinäpä siis hommaa! Nyt olen onneksi ilmeisesti päässyt perille täydellisestä reseptistä, sillä olen onnistunut jo kolmessa erässä putkeen. Toki tässä on se riski että pieleen voi mennä koska tahansa, kun niin moni pikku asia vaikuttaa. Onneksi kuitenkin nyt on jo tiedossa muutamia kikkoja, jolla niitä epäonnistumisia voi välttää. Hyvin tyypillistä minua valita juuri se leivonnainen, joka ammattikokeiltakin voi epäonnistua. Mistä lie tämäkin idea lähti, en edes muista enää. :)

Jokatapauksessa kolmea väriä tulee, vihreää, vaaleanpunaista ja keltaista, kaikkiin eri täyte, joita en ole aivan vielä päättänyt. Olen pakastunut myös epäonnistuneet kuoret joita ovat olleet etenkin pellin reunimmaiset, niihin on sitten tarkoitus testailla, voiko täyttää jo kahta päivää ennen, vai pitääkö täyttää vasta edellisenä päivänä.


Tänään on muutenkin ollut häiden suhteen leivonta-aiheinen päivä, posti toi myös kakun päälle tilaamani hääparin, sekä kirsikankukkamuotin. Hääparista tulee kuvaa ja juttua vasta myöhemmin, pientä muokkausta on suunnitteilla. :)

Kirsikankukkamuotilla on tarkoitus tehdä marsipaanisia kirsikankukkia hääkakun päälle. Pahoittelut, taas rakeinen ebay kuva, mutta kun äitini ehti jo napata tuon muotin mukaansa! :D


6 kommenttia:

Werewolf kirjoitti...

aivan mielettömän ihana blogi ja on ihanaa katsoa teidän häiden edistymistä ja suunnittelua! Todella kauniit ja omaperäiset häät on tulossa! Itselläni on häät joulukuussa 12.12 ja olen kovasti koittanut pohtia millä kikoilla saa persoonallisuutta häihin!! Ja kun kokemusta ei todellakaan ole juhlien järjestelystä!!=D Ja sellainen asia mietityttää, että kuinka tilasit hääpukusi ebaystä? Olen sen verran kädetön englannin kanssa yms ja itseäni myös kutkuttaa ajatus tilata ulkomailta huomattavasti halvemmalla oma puku. Voisitko lähettää vaikka idiootti varmaa vinkkiä vaik sähköpostiini: tiina.koski@luukku.com että kuinka se koon ilmoittaminen onnistuu sen jälkeen kun on klikannut osta painiketta ja muutenkin et millaisia on hyvät myyjät?:D en ole meinaan ikinä sieltä tilannu mitään, mutta olen jo niin pitkälle päässyt että olen saanut luotua käyttäjä tilin sinne ja paypal järjestelmään!=D Kiitos hurjasti jo etukäteen!! ja onnea ja tsemppiä häittesi odottamiseen!!:)

Mrs.Uunila kirjoitti...

Kiitos. :) Persoonallisuutta häihin saa kivasti jo vaikka päättämällä väri teemaksi oman lempivärinsä, tai sitten sovittamalla koristeluja jonkin tietyn aihepiirin ympärille. ei se välttämättä muuta kaipaa. :) Minäpä laittleen sinulle postia!

Werewolf kirjoitti...

laitan nyt tätä kautta kiitokset oikein paljon sähköpostista ja neuvosi auttavat minua hurjasti eteenpäin!!:) Toivottavasti onnistun tilaamaan yhtä onnistuneesti myös itselleni sopivan puvun!!:)

Mrs.Uunila kirjoitti...

Kiva että oli apua. :) Ja toki kunhan löydät sopivan puvun, niin voit laittaa minulle siitä linkin sähköpostiin jos jotakin kysyttävää vielä on, niin koetan autella. Itselle kun on tuo ebay shoppailu käynyt turhan tutuksi. :D

Jenjen kirjoitti...

Heippa! (en tiedä vastailetko tänne enää mutta pakko ottaa riski.) Miten pakastit macaroonit, kokonaisina vai pelkkinä kuorina ja vettyivätkö sulaessaan? Itse ajattelin myös omiini vihreitä macaronseja mutten vielä tiedä uskallanko lähteä tekemään itse niitä. :D

Mrs.Uunila kirjoitti...

Heippa! No selvästi vähän viiveellä, että en tiedä onko tästä enää apua mutta... ;) Pakastin pelkät kuoret, vielä niin että annoin niiden olla kiinni leivinpaperissa. Kun olivat jäähtyneet, leikkasin leivinpaperin siis sopiviksi osasiksi ja laitoin kaiken sellaisenaan pakkaseen. Kuoret nimittäin on niin paljon helpompaa irrottaa jäisinä, kuin siinä paiston jälkeen.

Ne kannattaa myös täyttää niin että ovat suoraan pakkasesta, niin on helpompaa. Hyvinä pysyivät, joten jop suosittelen pakastusta työvaiheiden helpottamiseksi ja rikkonaisten kuorien välttämiseksi.

Ei kun vain rohkeasti kokeilemaan! Palkitsee jos onnistuvat :)