keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Dubai, päivä 6

Heti alkuun tietoisku, toivottavasti muistan edes osan faktoista oikein! Arabiemiraattien asukkaista paikallista väestöä on vain noin 20%. Prinssi on kuitenkin järjestänyt heille varsin hyvät olot, tässä muutamia etuja, joita kansalaisille kuuluu: ilmainen terveydenhuolto kehdosta hautaan, naimisiin mentäessä n. 15 000 € rahaa hääparille, sekä oma talo hienolta alueelta. Jos talo ei kuitenkaan parille kelpaa, saavat he tietyn summan rahaa jolla rakennuttaa mieleisensä talo minne haluavat. Jokaisesta lapsesta saa myös rahaa, summa oli muistaakseni lähes yhtä hyvä tai permpi, kuin naimisiin mentäessä. Mitään veroja ei ole. Palkat ovat 5 kertaisia maahanmuuttajiin verrattuna, jos siis tarvitsee töitä tehdä, naisten ei yleensä tarvitse. Ja Arabiemiraattien kansalaisuuttahan et saa, paitsi syntymällä emiraatteihin. Että näin.

Ai niin ja koulutus on ilmaista, missä tahansa maailmassa. Jos nuori lähtee ulkomaille, myös vanhemmat kustannetaan mukaan ja lasten-/taloudenhoitaja tietyin ehdoin. Paikalliset ovat eri koulussa, kuin maahanmuuttajat.Tänään lähdimme tekemään vielä viimeisiä ostoksia, sillä huomenna olemme aavikkosafarilla. Nyt kyllä jäi sitten kankaaat (ja tämä mystinen tekstiilisouk jonka sijaintia kukaan ei osannut neuvoa) välistä, sillä emme kerta kaikkiaan jaksaneet mennä enää tinkimään ja tappelemaan basaarille, sekä hikoilemaan sinne tungokseen. Plus että opas sanoi että suurimmassa osassa paikkoja kankaat myydän pakoilla, mitenpä olisin sellaisen Suomeen kuskannut.

Kurkatkaa lady takanani, näin sitä aurinkoa otetaan.

Mietimme että ottaisimmeko jonkun ihan uuden ostoskeskuksen, mutta ei. Dubai mall oli niin kiva, että halusimme käydä vielä siellä. Onhan se mailman isoin ostoskeskus, että kyllä siellä katseltavaa riittää. Lisäksi halusimme käydä vielä muutamassa liikkeessä uusiksi, mieheni halusi hankkia vielä parit farkut, kun kerrankin löysi mieleisensä. Neljät farkut sitten maksoivat alle 80 euroa, koettakaa samaa Suomessa nykyhinnoilla, jos ei ole ale. 

Dubai mall.

Dubai mall.

Itseasiassa mieheni shoppaili tänään enemmän kuin minä, häiritsevää! Tosin viimeksi minä vimmasinkin sitten kunnolla. :D Itse ostin lähinnä asusteita, kuten huivin ja Guessin lompakon (n. 20e) hassua etten yleensä todellakaan ole merkkituotteiden perään, mutta lompakko miellytti silmää ennen kuin edes huomasin merkkiä. :p Kyseinen kauppa oli Iconics, kannattaa vierailla jos satutte Dubaihin. Paljon naisten, miesten ja lasten vaatteita, myös merkkituotteita joukossa, sekä asusteita, kosmetiikkaa, kenkiä… saimme vielä molemmilla kerroilla -20% alennusta ja myyjä muistikin meidät ja toivoi että tulemme pian takaisin. Ostin myös hennesiltä leopardikuvioisen talvitakin, joka päällä näytän kuulemma venäläiseltä porvarilta. Zarassa oli muutamia aivan käsittämättömän ihania takkeja, mutta kaikissa oli joku pieni vika, kuten vaikka ei nappeja. Joten jäivät takit sitten sinne, ei viitsisi ostaa yli satasen takkia ja alkaa heti tuunaamaan. 

Yksi asia muuten mikä minua alkoi ärsyttää, on arabinaiset! Tätä en olisi uskonut. Miehissä ei ole mitään vikaa, paikalliset väistävät kadulla eivätkä muutenkaan noteeraa meitä. Mutta ne naiset, ei mitään käytöstapoja. Kadulla kävellään kuin Euroopan omistajat, väistetä ei mihinkään, sama juttu kaupoissa, muutama tahtojen taistelu tuli käytyä, kun paikallisten rouvien kanssa tuijotettiin toisiamme, että kumpi väistää. He eivät töni, mutta ovat kaikkialla todella leveästi eivätkä ota muita ihmisiä huomioon. Lisäksi on tullut nähtyä muutama epämiellyttävä tapaus, mm. yksi nainen niisti nenänsä ja heitti räkäisen nenäliinan lattialle, keskelle ostoskeskuksen käytävää. Tämä oli ehkä siksi niin outoa ja “järkyttävää”, koska täällä kukaan ei oikeasti roskaa missään.

Tässä vaiheessa huomautan että minä ja mieheni, kuten suurin osa ystäväpiiristämme, ovat mustanhuumorin ystäviä, joten toivon ettei kukaan vedä seuraavasta herneitä nenukkiin. Mutta mieheni sanoi jotenkin näin että arabikulttuuri alkaa näyttää koko ajan täydellisemmältä, ehkä se on hyväkin että noita naisia alistetaan, pysyvätpähän kurissa, toisin kuin Suomessa. :p

Muuten kun lähdimme aamulla nappaamaan taksia, huomasimme että hotellin edessä odotti ns. Ladies taxi, jonka katto on pinkki. Kaikki taksit ovat samanlaisia, mutta katon väri kertoo mihin firmaan taksi kuuluu. On sinistä, vihreää, oranssia… mutta tosiaan tuo pinkki on sellainen, joka kuskaa vain naisia. Joskus hyvin harvoin saattaa tehdä poikkeuksen, jos kyse on perheestä. Mutta yleensä ei. Tänään huomasin, että myös kuljettaja oli nainen. Hänellä oli hurmaava pinkki työasu ja valkoinen arabityylinen hattu. Harmi ettei ollut tilaisuutta ottaa kunnon kuvaa, tämän onnistuin nappamaan huoneemme parvekkeella yksi aamu, kun tällainen päivysti hotellin edustalla kuuden maita.Ja kun ajelimme (sinisen) taksin kyydissä kohti hotellia, liikenne oli melkoisen ruuhkainen. Sitten yhtäkkiä yksi kaista tyhjeni ja ohi viiletti joku musta iso auto, sinipunaiset vilkut päällä. Mieheni kysyi kuljettajalta oliko siinä poliisin hälyytysajo, mutta ei, siinä kuulemma meni Dubain hallitsija, pääministeri sheikki… jotain… :D Koko Arabiemiraattien varsinainen hallitsija asuu sitten Abu Dhabissa. Mutta kyllä tällä pääministerilläkin ihan kivan kokoinen asunto on, sen ohi aina ajellaan keskustaan mennessä.Sitten iltapäivä löhöilimme rannalla, jopa minä kävin uimassa meressä. Huomasimme samalla, että joku järjesti hotellilla hääjuhlat, näimme hääparinkin vilaukselta. Aika hulppeat puitteet, siinäpä jollekin idea. Hääpaketti hotellilla taisi olla nettisivujen mukaan 21 000 €.Kävimme vielä ihmettelemässä kaloja hotellin omassa Lost Chambers akvaariossa, sitten menimme syömään suosikki kiinalaiseemme. Tosin minä jo vähän protestoin, taisi olla neljäs kerta tällä reissulla. :D Mutta ruoka siellä on kyllä järkyttävän hyvää, että sinänsä en valita.

Mutta hei, mieheni on jollain ihmeen konstilla onnistunut tutustumaan siellä tarjoilijana olevaan Ken nimiseen kiinalaiseen mieheen. Aina kun menemme paikalle, Ken paiskaa kättä mieheni kanssa ja huutaa “aaaa, mr Uunila, welcome”. Siis minä en tajua, miten se tuon tekee. Tuo kuvio alkoi jo ensimmäisenä iltana. :D Tänään saimme sitten Keniltä ilmaiset kiinalaiset juomat, jotka talo tarjosi. Aika kiva. Ja olen aivan varma, että hän sanoi aiemmin olevamsa iltavuorossa maanantaina. Mutta sitten kun mieheni sanoi että me tulemme varmaan tänne syömään maanantaina ennen kentälle lähtöä eli joskus puolenpäivän jälkeen, mitäs Ken ilmoittaa ja paiskaa kättä. “12 o’clock on moday? Sure thing, I will be here”. Siis miten se tuon tekee… O.o

Intialaiset duunarit pystyttivät tämmöisen parissa päivässä.


Vähän on vielä hommaa...
Hotellin sininen teehuone.
Jokaisessa huoneessa oli katossa nuoli, joka osoitti mekkaan päin.

Ei kommentteja: