perjantai 19. lokakuuta 2012

Dubai, päivä 2


Tänään olikin melkoisen raskas päivä, tutustuessa kaupunkiin. Paljon tuli myös tehtyä taas uusia huomioita, joten siis asiaan!
Tänään kävimme aamiaisella hotellin toisessa ravintolassa, Saffronissa. Ystävällinen kiinalainen nainen toivotti meidät tervetulleeksi ja ohjasi pöytään. Sen jälkeen hän kysyi haluammeko kahvia tai teetä, mikä oli jo itsessään ihanaa, mutta sitten kun sanoimme että kahvia, niin kysyttiin että saisikos olla espressoa, lattea, cappuccino… Lattet tuotiin pöytään, mitä palvelua! 
Aamupalasali oli niin iso, että valinnan vaikeus oli suuri. Leipäpöytä oli valtava, siellä oli erilaisia sämpylöitä, foccaciaa, croissantteja kolmea erilaatua, muffineja, donitseja, kakkuja… Lisäksi tarjolla oli mm. erilaisia hedelmiä, puuroja, muroja, jogurtteja, englantilaista aamiaista, nuudeleita, currya, kevätkääryleitä, ja kaikkea muuta. Mehuja oli useita laatuja, kaikki muuten tuorepuristettuja, omenamehusta lähtien. Huomenna menemme testaamaan toista aamiaisravintolaa, että osaamme valita suosikkimme. Aamupala olisi muuten maksanut 30 euroa/henkilö/päivä, jos se ei olisi kuulunut Aurinkomatkojen pakettiin.

SuklaasuihkulähdeOsallistuimme aika extempore Aurinkomatkojen järjestämälle kaupunkikierrokselle, että Dubaista saisi jonkinlaisen yleiskuvan. 


Tällaisilla veneillä mentiin

Eikä ollut yhtään turvaton olo!Tämä kyllä ehdottomasti kannatti, vaikka minulla olisi muutamia parannusehdotuksia. Ette usko kuinka typerää on kulkea oppaan perässä kuin karjalauma, läpi soukien (eli basaarien) ja ostoskeskuksen, ILMAN että on juuri yhtään omaa aikaa shoppailla. Tästä tulisi kyllä pitkä minus järjestäjille, arvatkaa oliko shoppailufriikki pahalla päällä. Noh, nyt ainakin tietää, mihin pitää mennä!


Taksilla kulkeminen on täällä helppoa ja halpaa, joten huomenna otamme hotellilta privaattitaksin, joka maksaa 100 dirhamia (n. 20 €) / tunti ja taksi on koko ajan omassa käytössä ja kuljettaa minne vain Dubaissa.

Kunhan ei ajattele sitä, että Arabiemiraateissa liikenneonnettomuuksien määrä on valtava, pelkästään Dubain emiraatissa sattuu noin 800 kolaria päivässä. Noin muuten kuulimme liikennekäyttäytymisestä muutaman hauskan faktan, joista etenkin mieheni oli innoissaan. :P Alin sallittu nopeus on 60km/h, jos ajat alle sen, saat sakot. Vaikka ajaisit sallittujen nopeuksien mukaisesti mutta kaista on edessäsi tyhjä ja taaksesi muodostuu jono, saat sakot. Dubaissa on muuten lähes pelkästään uusia hienoja autoja, vanhoja ei ole juuri näkynyt. Ferrareita ja limusiineja sitäkin enemmän.

Toinen hauska fakta jonka opas kertoi, oli keskisormen näyttäminen. Se on niin epäkunnioittavaa, että jos joku huomaa sen ja ottaa kuvan ja ilmoittaa poliisille, seuraa siitä sakot, sekä pieni putkareissu. Myös paluulentonsa joutuu maksamaan itse, koska se todennäköisesti myöhästyy kun kököttää siellä putkassa. Tarvitseeko edes mainita, että täällä vallitsevat hyvät käytöstavat ja kaikkialla on todella siistiä. Ei yhtään roskaa missään, siis oikeasti ei yhtään. Ei se toisaalta ihme ole, kun hotellillammekin jopa ajoteitä mopataan. Huoneetkin muuten siivotaan kaksi kertaa päivässä, en ole ennen törmännyt tällaiseen palveluun missään. Huoneeseen tuodaan myös joka päivä vesipulloja ja hedelmiä, joten vettä ei ole tarvinnut itse vielä hirveästi ostaa. Sen verran kuitenkin, että olemme havainneet samankokoisen pullon joka Suomessa ärrällä maksaa 3€, olevan täällä n 50 senttiä. Että näin.Dubaissa on turvallista liikkua illallakin, joten kävimme vielä hetken levättyämme Jumeirahin katetussa Soukissa, jossa kyllä on hieman korkeampi hintataso, kuin keskustassa. Muuten hyvin siisti paikka kyllä. Mieheni osti vesipiipun, vihreän ja sisustukseen sopivan, luonnollisesti. Itse löysin Body Shopin, josta ostinkin hieman käyttämääni kosmetiikkaa, kuten hamppukäsivoidetta! Olin aivan järkyttynyt huomatessani, että kaikki tuotteet olivat noin 50% halvempia, kuin Suomessa. Joimme vielä ihanat kahvit Starbucksissa ja palasimme hotellille.Taksimatka takaisin oli mielenkiintoinen ja sai ajattelemaan. Kuski oli melkoisen puhelias ja kertoi suoraan, ettei viihdy Dubaissa ja että paikalliset kohtelevat häntä todella huonosti. Ei tullut kysyttyä mistä mies oli kotoisin, mutta Dubaissa kaikki työvoima on ulkoistettua, maahan muuttajat tekevät duunit, suunnilleen 5 kertaa alemmalla palkalla, mitä emiraattien syntyperäisille asukkaille maksetaan. Todennäköisesti näillä on sitten kotimaassaan vielä huonommat olot. Etenkin intialaisia ja kiinalaisia on paljon. Oli kyllä yllättävää, että hän puhui näinkin suoraan. Tuli hieman surullinen olo näiden ihmisten puolesta. Mutta onko asioilla sitten kaksi puolta, en tiedä. Maassa maan tavalla? Toisaalta itsekin toivoisin, että maahan muuttajia ei Suomessa hyysättäisi niin paljon, varsainkin kun suomalaistenkaan asiat eivät ole kaikkialla hyvin. Ehkä jos heidätkin pakotettaisiin töihin, olisiko rasismia vähemmän? Eipä näitä voi tietää, pitäisi varmaan ajatella että täällä ihmisille sentään jotain maksetaan heidän tekemästään työstä. Mutta on se tosiaan vähän outoa, että paikallisia ei töissä näy, missään. Mutta työttömyyttä Dubaissa ei ole, jos et ole töissä, sinut karkotetaan maasta. Myös rikoksen tehneet saavat lähdön justiinsa, ennätys maasta poistamiseen on ollut 15 minuuttia.

Illalla kävimme vielä syömässä hotellimme kiinalaisessa ravintolassa, jossa saimme parasta kiinalaistaruokaa mitä olemme koskaan syöneet, sekä aivan loistavaa palvelua. Siihen menemme uudestaankin!Kiivasta bloggaamista.1 kommentti:

Milla // Moon shaped little box kirjoitti...

Voiij, vaikuttaa aika kivalta paikalta! :) Mie tykkään enemmän sellaisista matkoista, missä saa itte päättää mitä tekee ja millon tekee, paljon rennompaa/antoisampaa kuin oppaan perässä juokseminen. ^^ Toivottavasti ehitte käymään kaupoilla ja muualla ilmankin opasta. :)