sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Dubai, päivä 4


 Hyvää kaksikuukaushääpäivää me! ^_^

Tänään lähdimme tutustumaan Lähi-Idän suurimpaan vesipuistoon, joka sijaitsee hotellimme yhteydessä. Hotellivieraana on kieltämättä kätevää, kun kaikista jonoista pääsee ohi. Muutenhan tuolla oli sitten aika kiskurihinnat, vähän Suomen huvipuistojen luokkaa. Tallelokerot maksoivat n. 8 euroa kappale ja ruoka oli kallista myöskin. 




Menimme puistoon heti aamulla kymmenen jälkeen, joten siellä oli vielä melkoisen hiljaista. Minunhan ei ollut aluksi tarkoitus käydä missään, ainoastaan villivirrassa jossa istutaan isoissa kumirenkaissa, jolla pääsee kiertämään vesipuiston ympäri. Sitten kuitenkin innostuin kokeilemaan Leap of faith liukumäkeä, joka on muistaakseni ainakin Lähi-Idän suurin ja nopein. Laita teille you tube videon, että tiedätte mistä on kyse.



Kyllä muuten vähän hirvitti, vaikka niin päättävaisesti ylös kiipesinkin. Ylhäällä olevan hengenpelastajan sanat eivät olleet kovin rohkaisevat: “don’t worry miss, you will get down”. :D Todellakin joo.

Mäkeen asetutaan selälleen, kädet ristitään rinnalle ja nilkat laitetaan ristiin myöskin. Lasku lähtee lähes pystysuoraan alaspäin, enkä tiedä miksi tästä mäestä intoillaan, se ei ole kovin kummoinen. Se meni näin: lähdet laskemaan, kiljaiset kun putoat lähes suoraan alas. Tässä vaiheessa kova vauhti ja ristityt nilkkasi todennäköisesti roiskauttavat vettä naamallesi ja vedät sitä nenääsi, jonka jälkeen joudut sulkemaan silmäsi. Näin ollen missaat hai altaan jonka läpi lasku menee yhdessä vaiheessa ja hetken päästä huomaatkin humpsahtavasi suoraan veteen sukelluksiin, noustuasi tajuat että se oli siinä. Että näin, olipa kiva. :p



Tästä rohkaistuneena menin mieheni kanssa vielä muihin liukumäkiin jotka laskettiin renkailla, mutta näistä en pitänyt. Meno oli hurjaa, renkaat pyörivät miten sattuu ja välillä oli pimeitä tunnelin pätkiä, jossa et oikeasti nähnyt mitään. Se oli oikein loistava kokeilu näin ihmiselle jolta löytyy ahtaan- ja korkeanpaikankammo, mutta onpahan kokeiltu! Olisi se harmittanut, jos en olisi siihen isoon mäkeen mennyt.

Lopuksi meidän piti käydä “rentoutumassa” vielä tässä villivirrassa, joka siis tosiaan oli aika laiska, muutamia virtapaikkoja lukuun ottamatta. Onnistuin sitten tietysti humpsahtamaan yhdessä pikku koskessa veteen, kun renkaani keikkasi ympäri ja jäi päälleni. Sitten jouduin huitomaan sitä pois, että pääsin pintaan. Tosin mieheni sanoi että olin ylidramaattinen, kuulemma putosin ja nousin heti ylös, miksi se itsestä tuntui niin pitkältä ajalta. :p Onneksi tosin koko virran vettä on vain vyötäröön asti. 



Mieheni uhosi aluksi että käy vesipuistossa joka päivä, kun se hotellivieraille on ilmainen. Yksi päivä taisi kuitenkin riittää. Ei siellä niin paljon puuhaa ollut ja kaikki mäetkin ovat aika samantyylisiä.

Vesipuistossa sai liikkua vapaasti missä asussa vain. Itseasiassa burkhat ja abayat olivat allasalueella kiellettyjä. Turistit olivat siis bikineissä, musliminaiset käyttivät pitkälahkeista  uimapukua, jonka yläosa koostui polvipituisesta, pitkähihaisesta mekosta. Uimalakkimaista päähinettä unohtamatta, joka peitti pään ja kaulan kasvoja lukuunottamatta.

Täytyy sanoa että hävetti, kun lokeroilta tullessani edessäni käveli perhe jossa naisella oli juuri tällainen kuivailemani uima-asu, miehellä pitkä musta kaapu ja heidän lapsellaankin shortsit ja pitkähihainen uimapaita, niin minä sitten hipsuttelin siitä ohi limenvihreässä monokinissani (bikinin ja uimapuvun risteytys), eipä siinä auttanut kuin mennä vain coolisti lähes pylly paljaana. :P

Hotellialueen pienoismalli

Hotellissa olevasta akvaariosta oikeasti pestiin ikkunat sisäpuolelta päivittäin...

Hotellin oma ranta.


Illalla kävimme tutustumassa Mall of Emirates:iin, josta löytyy mm. laskettelurinne. Taas aivan upea ostoskeskus, tosin kuvia en viitsinyt ottaa, koska paikallisia oli liikenteessä aivan kamalasti ja vaikka periaatteessa ostoskeskuksissa saa ottaa yleiskuvia, on paikallisten naisten kuvaus kielletty. Se on harmi, koska heilläkin alkaa olla upeita muotiluomuksia perinteisestä abayastaan, joka on ennen ollut perus musta ja koruton. Nyt niitä on alkanut näkyä tyköistuvimpina, eri materiaaleista, sekä timanteilla koristettuna. Bongasinpa tänään jopa sellaisen joka oli päältä mustaa sifonkia ja alusmekko sitten vaaleanpunaista satiinia, joka vilahteli mustan alta naisen kävellessä.

Illalla syömään hotellin meksikolaiseen, jolle Amarillo ei vedä mitään vertoja!



Ei kommentteja: