lauantai 4. helmikuuta 2012

Macaron-leivokset


Olen vakaasti päättänyt leipoa häihin Macaron-leivoksia jälkiruokapöytään, koska ovathan ne jo kerrassaan hurmaavan näköisiä. Tilasinkin tällaisen "Pariisilainen macaron-leivos" nimisen kirjan, jossa on varsin tarkat ohjeet leipomiseen ja useita erilaisia täytevaihtoehtoja.Taidanpa laittaa jo tänään valkuaisia jääkaappiin "vanhenemaan", että voisin kokeilla leipomista viimeistään maanantaina. Itseasiassa vähän jännittää ja olen melkoisen varma, että ensimmäinen erä menee pieleen. Olen kyllä onnistunut ensimmäisellä kerralla esimerkiksi sitruunamarenkipiiraassa, mutta näiden tekeminen vaikuttaa kohtalokkaalta, vaikka hyvä kokki olenkin. :) Mutta vielä on onneksi aikaa harjoitella, laitetaan onnistumaan!

Eniten leivoksissa ehkä houkuttaa juuri niiden kauniit värit, haluaisinkin häissä olevan muutamia erilaisia. Olenkin alkanut etsiä sopivia täytevaihtoehtoja tilaamastani kirjasta, sekä muutamista ruokablogeista. Ei kai se auta kun alkaa kokeilemaan! Sillä tavoinhan se selviää. Koetan opetella kaikki mahdolliset käytännön vinkit ennen leipomista ja minimoida epäonnistumisten määrän. Ainut mikä vähän mietityttää kyllä, on kuoritaikinan värjääminen elintarvikevärillä. Vaikka sitä ei paljon tulekaan, niin kuinkahan allergisoivaa lie sitten. (Nimim. jotkut lisäaineet turvottaneet huulet varsin ikävästi.)

Jokatapauksessa etenkin vihreän sävyjä on tarkoitus alkaa harjoitella, tulette vielä kuulemaan leivontakokeilujen etenemisestä myöhemmin!


1 kommentti:

Kitty kirjoitti...

Meillä näitä on muutama koristeena kakun päällä, mutta vitsi pitääkin kysyä pitpalvelulta olisko he voineet leipoa samalla niitä enemmänkin! :D