torstai 16. helmikuuta 2012

Ruokalistan suunnittelua


Vähitellen on pitänyt alkaa miettiä ruokalistaakin ihan tosissaan, kohtahan se pitäisi olla laadittuna jo pitopalvelunkin kannalta. Aikalailla kokoajan on ollut selvää, että haluamme enemmänkin kylmän salaattipöydän, kuin lämmintä ruokaa. Tässä jonkinlaista luonnosta:

- Kreikkalainensalaatti
-Kana-pastasalaatti
-Tomaatti-mozzarellasalaatti
-Vihreä salaatti (Teemaväriin sopivaksi, muutamaa eri salaattilaatua, kurkkua, vihreää paprikaa, avokadoa...)


-Lihapullia
-Nakkeja??
-Karjalanpiirakoita
-Jotain muuta leipää??
-Munavoita
-Graavilohta & sitruunaa

Jälkiruokapöytään tietysti hääkakku, tarkoitus olisi että kakussa on vaaleanvihreä kermavaahto, suklaakoristeita ja marsipaanisia kirsikankukkia. Kakku olisi todennäköisesti suklaapohjainen jossa täytteenä vadelmaa. Tässä netistä löytämäni kuva joka muistuttaa aika paljon suunniteltua kakkua:

-Muutama suklaakakku
-Macaron-leivoksia
-Joitain muita keksejä

Allergikoille ei ole tarkoitus tehdä omaa kakkua, vaan tarjotin maidottomia/gluteenittomia cupcake leivonnaisia, vihreillä koristeilla tietenkin.


Leivonnaiset on tarkoitus tehdä kaikki itse, katsotaan nyt kuinka tämä tästä lähtee muotoutumaan. 

Häistämme on tosiaan tulossa alkoholittomat, joten tarjolle tulee kahvin lisäksi paljon erilaisia limppareita ja mehuja, sekä tervetuliaismaljaksi Louhisaaren juomaa.

Ensimmäiset kunnon hääpainajaisetkin on jo nähty, vaikka aikaa on vielä puoli vuotta. Asiaan vaikuttanee se että vieraslistaan yritetään taas puuttua yhdeltä taholta, voi kun nyt vain ymmärrettäisiin että me päätämme ja suunnnittelemme itse...

2 kommenttia:

Voikku kirjoitti...

Kuvan kakku on kaunis ja loistava idea tarjota "ruokarajoitteisille" [en osaa kirjoittaa sanaa oikein ;)]
tuo cupcake. Salaattipohjainen ruoka voisi olla toimiva. Makaroonipohjaiset ovat aika suosittuja ja helppo ja nopea valmistaa isompikin erä. :)

Mrs.Uunila kirjoitti...

Vastaavanlaisesta kakusta löytyi kuva jopstakin lehdestä jo kauan ennen kuin edes päätimme mennä näimisiin ja äiti oli sen tallettanut, näytti kuulemma ihan miun hääkakulta. :) Siinä oli vain kerrosten välissä ohuita suklaakuorruterantuja, kirsikan kukat olivat vaaleanpunaisia ja oksat suklaata.

Seuraavaksi täytyisikin sitten tosiaan alkaa lyödä lukkoon varsinaisia sisältöjä myös noihin salaatteihin.