lauantai 18. helmikuuta 2012

Ohjelmaideoita

Pidimme kaasoni kanssa tänään pientä hääpalaveria kaiken muun juoruilun ohella ja saimmekin aikaan paljon hyviä ideoita, jotenkin vain kauan kammottu ohjelma alkaa muodostua. Ehkä tätä on siksikin tullut lykättyä, että tuo sana "ohjelma" on alkanut muodostua minulle eräänlaiseksi kirosanaksi häitä ajatellen, kun pitäisi keksiä sitä ohjelmaa ja pitäisi suunnitella ohjelmaa. Minulle kun siitä tulee ensimmäisenä mieleen ne itselle myötähäpeää aiheuttavat leikit, joita emme halua. Olikin siis melkoinen helpotus, kun asia alkaa olla mietittynä pääpiirteittäin. 

Kun saavumme hääjuhlapaikalle, tarkoitus olisi että vieraat heittelevät päällemme ruusun terälehtiä. Onhan se riisiä elegantimpaa, enkä itse nauti ajatuksesta että riisiä löytyy sitten sieltäkin mistä ei pitäisi. :D Täällä on jokatapauksessa kielletty riisin heittäminen kirkon portailla, eli sama sitten keksiä jotakin muuta juhlapaikalle.


Tosiaan paikalla on sitten akustinen bändi, joiden on tarkoitus esittää muutama valikoimamme kappale pitkin iltaa. Luonnollisesti myös ruokailulle ja seurustelulle varataan reilusti aikaa. Tanssimahdollisuus vieraille tulee ja häävalssin tanssimme, muutoin ainoastaan morsiuskimpun ja sukkanauhan heitto kelpuutetaan ns. perinteisestä hääohjelmasta.

Kaasoni lupasi pitää meistä tarinamuotoisen puheen, jossa valottaa hieman sitä kuinka olemme tavanneet. Veikkaan, että sieltä voi tulla hyvää tavaraa. ;)

Sitten ainoa ohjelmanumero johon ihmiset joutuvat osallistumaan (toki edelleen halutessaan) olisi pöytäkunnille tietokilpailu hääparista, voittajille sitten jokin palkinto. Kaasoni keksi myös että voisimme soveltaa sellaista ideaa kuukausileikistä, että minä piirtäisin jokaiselle kuukaudelle kortin, jonne vieraat voisivat sitten kirjoitella kuukaudelle sopivia terveisiä. Kaaso sitten postittelisi meille näitä kortteja pitkin vuotta, näin häistä tulisi hauskoja muistoja vielä pitkän aikaa. Tähän ideaan minä ihastuin.

Ehdottomasti lempparini oli kuitenkin ajatus siitä, että päästäisimme heliumilmapalloja taivaalle ja niiden naruun olisi kirjoitettu pieni viesti, jossa olisi esimerkiksi hääparin nimet ja hääpäivä, sekä sähköpostiosoite ja toive että viestin mahdollinen löytäjä voisi lähettää sähköpostia hääparille ja kertoa, minne asti pallo oli matkannut. Nimittäin kaasoni anoppi oli kertonut että heidän mökilleen oli tullut tällainen ilmapallo ja se oli lähtöisin Italiasta. Tämä kyseinen mökki sijaitsee Itä-Suomessa, että ajatelkaas mikä matka! Muutenkin jotenkin ihana idea, onhan näitä perinteitä että morsian päästää ilmaan pallon johon on kirjoitettu morsiamen tyttönimi ja muita vastaavia.

 Sitten ajatuksissa olisi vielä hankkia paikalle pimenevään elokuun iltaan tulensyöksijä. Ja kappas, ohjelma alkaisi olla siinä! Muuta ei ehdottomasti tarvita, koska tarkoitus ei ole järjestää showta jossa on leikki leikin perään, vaan jättää reilusti aikaa vapaaseen jutteluun ja oleskeluun.


Häihin on muuten tasan puolivuotta!

12 kommenttia:

Aurinkoprinsessa kirjoitti...

Onnea, enää puol vuotta! :D Tai siis alle tässä kohtaa! :D

Mrs.Uunila kirjoitti...

Kiitos! Kieltämättä alkaa jo vähän jännittää, vaikka aikaa vielä onkin. :D

Elisa kirjoitti...

Heippis
Lukaisin juuri blogisi läpi, jostain muusta blogista tänne eksyin!

Mrs.Uunila kirjoitti...

Tervetuloa lukemaan!

Anonyymi kirjoitti...

Onko biisitoiveet tarkentuneet jo?
Itse tässä omiani pohdin ja tuo kelttivaikutteisuus biiseissä houkuttaisi...hyviä vinkkejä?

Anonyymi kirjoitti...

Mukava blogi sinulla (:

Nuo ilmapallot ovat kyllä suloinen idea, mutta haluatko todellakin olla niin vastuuton että lähetät tuollaisen määrän roskaa luontoon? Ilmpallot vielä kun eivät ole mistään ihan vaarattomimmasta päästä, eivätkä maadu moneen kymmeneen vuoteen.

Mrs.Uunila kirjoitti...

Eivät ole biisitoiveet vielä tarkentuneet, koska laulajamme kuulemma tarvitsee tietää ne vasta joskus kesäkuussa. Ainoastaan tosiaan siltä osin, että Blackmore's night soi taustalla, heidän tuotantoaan laajasti hyödyntäen. Mutta kirjoittelen kyllä varmasti tarkentuneista biisitoiveista, kunhan päätöksiä teemme. :)

Niin, ajattelinkin että tämä ilmapallo idea on siinä mielessä riskialtis edes mainita, että jostakin päin sanomista tulee juuri ympäristöasioista. Mutta olen itse vähän sillä linjoilla että jos muuten en koskaan roskaa luontoa, niin ehkä nyt muutaman ilmapallon voimme häiden kunniaksi taivaalle lähettää. Tarkoitushan ei ole muutenkaan päästää niitä matkaan useita kymmeniä, että en usko tämän vielä liikaa luontoa kuormittavan, ihmisten muiden toimien ohella. ;)

Tiina kirjoitti...

Tämä blogi on kyllä ihan parhautta :) Meillä on siis omat häät ens vuoden toukokuussa ja on tosiaan mahtavaa kun on paljon aikaa suunnitella KAIKKEA. Juhlapaikka on vielä avoinna, mutta Joensuun Tiedepuistoon on laitettu kyselyä ja se vaikuttaa potentiaaliselta.

Tuo teidän vihreä teema kuulostaa kyllä niin sinulta, ettei mikään muu varmaan olisi tullut kysymykseenkään :D
Kortti-idea oli loistava. Kyseistä ohjelmanumeroa ollaan itsekin mietitty, muttei vielä tiedetä miten muokattaisiin sitä. Meillekään ei missään tapauksessa tule noita ´myötähäpeä´ leikkejä!

Anonyymi kirjoitti...

Keikkaileeko tuo teidän bändi muuten enemmänkin häissä tms ts. olisiko sitä mahdollista tilata mihinkään?

Mrs.Uunila kirjoitti...

Tiina: Onhan se tavallaan kiva kun on aikaa suunnitella, jos ei käy niin kuin mulla että alussa suunnittelee hirveästi, sitten menee ihan lukkoon ja sit yhtäkkiä tajuaa että jotain täytyisi tehdä. :D

Juhlapaikka ja vihkiminen kannattaa varata _heti_ kun mahdollista, mie olin järkyttynyt siitä ruuhkasta joka täälläkin oli, että vaikka olin esim. varaamassa kirkkoa jo 8.05 niin eka haluamamme aika oli ehtinyt mennä. Onnea siihen ohjelman keksimiseen, ei ole muuten helppoa keksiä ideoita, jos leikit jättää pois. ;)

Anonyymi: Kyseessä ei ole tällä kertaa hääbändi, vaan bändi jossa mieheni soittaa, joilta löytyy erittäin häihin sopimatonta musiikkia. :) Täältä voi käydä kuuntelemassa jos joku haluaa: http://www.mikseri.net/artists/?id=141400

Ovat kuitenkin lupautuneet esiintymään meidän häissämme akustisesti, soittaen siis valitsemiamme häihin hieman sopivampia kappaleita.

SafariMorsian on... kirjoitti...

Olen netissä törmännyt maatuviin ilmapalloihin, joita sai olikohan Englannista tilattua. :o)Minäkin tahtoisin tulitaiteilijan esiintymään häihini. Olen aina ihaillut lumoavaa tunnelmaa, jonka koen moista katsoessani.

Mrs.Uunila kirjoitti...

Oho, täytyypä tutkia ebaytä, ei ole vielä mitään mitä sieltä ei olis saanut. :)