tiistai 15. helmikuuta 2011

Hääpuku Kiinasta

Välillä asiat etenevät kummallisella tahdilla. Mielestäni on typerintä ikinä suunnitella pukua näin aikaisin, mutta... entä jos se täydellinen puku yhtäkkiä ilmestyy kohdalle! Aivan odottamatta ja suunnittelematta ja yhtäkkiä vain tulee sellainen olo, että tuo on minun pukuni. Kaikki pukustressi katoaa mielestä samantien ja kaikki pohdinta siitä, millainen puvun pitäisi olla.

Kaikki tämä tosiaan tapahtui sattumalta, kun kaasoni kertoi etsiskelleensä kaasonmekkoa nettikauppa ebay:stä. Olen asettanut kaasonkin pukuun aikamoiset kriteerit, joten nyt vain sopivaa metsästetään. :) Tässä samalla, pyysin häntä kuitenkin näyttämään hääpukuja. Samantien olin aivan lumoutunut valikoimasta, sekä hinnoista. Halvimmat puvut olivat noin 100 euroa, jopa vähän alle. Ei toimituskuluja. Valmistetaan käsityönä Kiinassa. Melkein joka puvussa oli lisäksi 80 vaihtoehtoa sisältävä värikartta, josta sai mieleisensä värin valita. Puvun sai joko valmiilla koolla mitoitettuna, tai mittatilaustyönä. Houkuttelevaa?

Siinä sitten pukuja katsellessamme, yksi pysäytti minut ja kaasoni täysin. Se oli niin kaunis. Aloimme rehellisesti melkein itkeä, kun sitä hetken tuijottelimme. :) Alla kuvia muutamista internetin ihmeellisestä maailmasta löydetyistä puvuista:
Yksi noista puvuista on unelmapukuni, vihreänä tietenkin. En nyt vain voi kertoa että mikä, koska mieheni saattaa tätä blogia silmäillä. ;) Kaasoni tilasi oman hääpukunsa Kiinasta, puku oli kaunis ja tuli perille ongelmitta. Myös ompelujälki ja kankaan laatu oli hyvää.

Joten, pakkohan tätä on kokeilla. Mitä tahansa voi toki mennä pieleen. Väri voi olla väärä, joko liian kirkas vihreä tai vaikkapa kirkkaan oranssi! Voi olla että puku ei koskaan saavu vaan minulta huijataan rahat, se on aivan väärän kokoinen, tai mitä tahansa! (Kyllä, pessimisti ei pety.) Katsotaan. Voi olla että pystyn pian suosittelemaan tällaista tapaa hankkia puku muille morsiammille, tai sitten olen varoittava esimerkki.

9 kommenttia:

RouvaM kirjoitti...

itse hankin juuri erään noista puvuista Kiina-tuotantona ja vihreän sävyisenä. Sellainen kaunis omenanvihreä ;)

1luckybridesta ostin, kun en osaa ebayta käyttää (lue: en ole jaksanut edes vielä katsoa ko. sivua)

Mrs.Uunila kirjoitti...

Henoa että joku muukin suunnittelee vihreää pukua, ei taida olla kovin yleistä. ;)

Joko siis olet saanut oman pukusi? Jos olet, kerro toki toimiko homma ja olitko tyytyväinen laatuun.

Jonna kirjoitti...

Kannattaa tutustua nettikeskusteluihin, jos meinaa Kiinasta tilata, sillä paikkoja, joista niitä pukuja voi tilata on niin useita. Sellaiset saitit, joista itse olen kuullut parhaimpia kokemuksia oli www.weddingo.net ja www.1luckybride.com

Mrs.Uunila kirjoitti...

Pitääpä tutustua noihinkin kauppoihin!

Ebay:täkin kun tutkiskelee, huomaa että aika moni näyttäisi myyvän samoja malleja. En sitten tiedä hankkivatko mekot samalta valmistajalta, vai miten, mutta myös usea nettikauppa myy pukujaan tuota kautta.

Siellä on onneksi myös palautteet myyjille hieman huuto.net tyylillä, josta on helppo lukea ihmisten kommentteja ja kokemuksia. :)

Milla // Moon shaped little box kirjoitti...

Voi ei, ihan älyttömän kauniita pukuja ootta kattellu! ^^ Kiva sit nähdä et minkä mallinen se siun puku sitten loppujen lopuksi on, sitten kun se on ajankohtaista... :>

Mrs.Uunila kirjoitti...

Niin ja jos se ei sitten koskaan tule perille, niin sittenhän se on jotain ihan muuta. :p

Cici kirjoitti...

Minä tilasin hääpuvun Kiinasta ja se oli ihan fiasko. Tilasin eBayn kautta ja onnekseni sain kuitenkin suurimman osan rahoistani takaisin ja sain jopa pitää puvun. Puku oli siis aivan epäsopiva, vaikka otin mitat ammattilaisella ja ensimmäisellä sovituskerralla vetoketju hajosi. Nyt pähkäilen, että uskallanko yrittää vielä uudelleen tilausta joltain sellaiselta myyjältä, jolla on paljon positiivista palautetta eBayssä. Niin, ja sellainen asia vielä, että jouduin antamaan kyseiselle myyjälle positiivisen palautteen lopuksi, koska hän ei olisi muuten palauttanut rahoja. Koska puku maksoi vaan jotain 100 euroa, uskallan koittaa ehkä uudelleen puvun tilaamista. Eräs työkaverini kertoi, että hänen tyttärensä oli tilannut mittatilauspuvun Virosta, joka oli ollut todella edullinen ja kaunis.

Mrs.Uunila kirjoitti...

Ikävää että sinulla on ollut noin huonoja kokemuksia. Tottahan se on että arpapeliä se melkoisen pitkälti on jos tuolta lähtee tilaamaan, jotkut saavat unelmiensa puvun, toiset sitten eivät... Ja onpa hankala luottaa myyjienkään positiiviseen palautteeseen, jos noin huijataan!

Itse kuitenkin ajattelin silti kokeilla ja katsoa miten käy. Vaikka en tosiaan todellakaan luota siihen, että puku olisi samanlainen kuin kuvassa, tilaamani värinen tai oikeaa kokoa. No, jos vika on pieni, niin ompelutaitoisia onneksi lähipiiristä löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

onko kellään kokemusta cherrymekko.com:ista?