maanantai 7. helmikuuta 2011

Häät ja lapset

Luin joitakin päiviä sitten varsin mielenkiintoisen lehtikirjoituksen siitä, kuinka nykyään järjestetään paljon lapsettomia häitä. Aiheen keskustelufoorumi oli varsinkin todella hupaisaa luettavaa, ymmärrettävästi aihe jakaa mielipiteet aika rajusti kahtia. Itsekin olen kieltämättä aiheen suhteen aika rajusti kahden vaiheilla. Mielestäni lapset eivät välttämättä kuuluu hienoihin juhliin, jos he eivät osaa käyttäytyä. Huutaminen kirkossa tai riehuminen kesken häävalssin, eivät varsinaisesti kuulu unelmieni häihin. Toisaalta, sitten kun mietin esimerkiksi omaa sukuani, enpä raskisi jättää pienimpiäkään kutsuttujen joukosta pois, koska en usko että sukulaiseni ymmärtäisivät ja ajattelisivat että nämä on nyt sitten sellaiset modernit häät.

Onneksi meidän kummankaan suvussa ei tällä hetkellä ihan mahdottomasti lapsia ole, mutta kyllä he silti vierasmäärää lisäävät noin kymmenellä. Toisaalta voisin olla myös sellaisen ajatuksen kannalla, että jos saisimme sellaisen paikan, jossa olisi mahdollista laittaa lapsille omaa tekemistä johonkin toiseen huoneeseen ja joku sinne heitä kaitsemaan. Itse pidän enemmän aikuisten juhlista, ei voi mitään. Uskoisin kuitenkin että löydämme tämän asian suhteen jonkun kultaisen keskitien. 

Ja jos kerran lapsiakin, niin kyllä muuten koirakin! Olemme päättäneet että colliemme osallistuu juhliin tavalla tai toisella. Siitä tuskin on häiriötä, se on kiltti, eikä hauku tai pure ketään. Tietenkin on mahdollista että paikan puitteissa tämä ei onnistu, mutta toivotaan parasta. Olisi aika kivaa saada Merri-poika mukaan myös vaikkapa johonkin epäviralliseen hääkuvaan! :)

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Kyllä se voi joskus ärsyttävää joidenkin mielestä olla, jos lapsia on liikaa häissä. Itse monissa häissä käyneenä, mielipiteekseni on muodostunut se että lapset kuuluvat häihin. Juuri sellainen pieni hässäkkä on jees