keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Se hääohjelma...

Suurimmaksi stressin aiheeksi tähän mennessä, on muodostunut pohdinta häiden ohjelmasta. Siinä taas tuntuu olevan aihe josta monella riittää mielipiteitä ja osalle on vaikeaa ymmärtää, että emme halua hääleikkejä. Emme vain kumpikaan pidä niistä, lähinnä aiheuttavat myötähäpeän tunteen. Joten miksi sitten survoa niitä mukaan väkisin? Leikit eivät ole sama asia kuin ohjelma ja haluamme häistä meidän näköisemme. Siihen on siis vieraidenkin tyytyminen.

Onhan se tietysti omalta osaltaan haasteellista, miettiä ohjelmaa häihin, joissa ei ole edes alkoholitarjoilua. Itse kyllä haluamme sellaiset häät, jossa on reilusti aikaa esimerkiksi ruokailuun ja vieraiden kanssa jutteluun, eikä koko ajan ole päällä hirveä show. Näillä näkymin saamme mieheni bändin laulajan esiintymään paikalle akustisesti, varsinaiselle hääbändille ei linnassa oikein ole kunnon tilaa. Ajattelimme myös soittaa keski-aika sävytteistä musiikkia taustalla ruokailun ajan. 

Suunnitelmissa on ainakin askarrella kirja, jossa on valokuvia minusta ja sulhasesta yhteiselomme varrelta, tähän olisi tarkoitus sisällyttää myös pieniä tarinoita ja muita tekstejä. Polttarikansiot ja vieraskirja ovat paikalla myös. 

Varmaan ainoa perinteinen ohjelma jonka kelpuutan, on kakunleikkaus, morsiuskimpun heitto ja mahdollisesti häävalssi. Siinäpä onkin sitten työtä keksiä häihin jotakin muuta mukavaa. Puheita tietysti tulee muutama, eikä tiedä jos vaikka keksisi miehelleni jonkin yllätyksen, onhan hänellä myös 30-vuotis synttärit tuona päivänä. 

Myös jos miettii, ehkä juuri ja juuri voisin suostua johonkin tietovisaan hääparista, johon siis vastattaisiin kirjallisesti esimerkiksi pöydittäin ja voittajalle olisi joku kiva pikku palkinto. Pääasiallisesti kuitenkin mukavaa yhdessäoloa, sekä olen pyytänyt kaasoani selvittelemään tulishown mahdollisuutta. ;)

Asian vierestä: kiertelin alustavasti parissa kultasepänliikkeessä ja löysin aikas ihanan sormuksen! Hinta oli vain 159euroa, sormus oli siis alessa. Täytynee laittaa harkintaan. Kuva on melko huono, luonnossa oli kauniimpi!



4 kommenttia:

ranteennauha kirjoitti...

Itsellä menossa ihan samanlainen tuskailu. Täytyisi väsätä postausta siitä, mitä tähän mennessä on tullut keksittyä ajanvietoksi varsinaisen ohjelman puuttuessa. Ahkerasti on tullut kulutettua naimisiin.infoa aiheen tiimoilta ^^'

Mrs.Uunila kirjoitti...

Miekin olen jonkun verran foorumeita selaillut, mutta sitten tulee aina kamala ahdistus niistä leikeistä lukiessa. :D Mutta jotainhan sitä olisi keksittävä.

Tanja Hakala kirjoitti...

Täällä myös morsian joka ahdistuu hääleikeistä. YMPH, ei kiitos meille. Itse kaasona järkkäsin siskon häihin videon morsiusparin kuvista vuosien varrella. Videon musiikkina soi morsiamen polttareissaan levyttämä kappale. Siitä pitivät kyllä kaikki ja kyyneleet tulvivat yhden jos toisen silmiin <3

Lisäksi siskoni häissä oli lauluesitys. Olin tehnyt sanat kappaleeseen, jonka tuttavani sovitti ja sävelsi sekä esitti. Se oli häälahjani parille ja tykkäsivät kovin.

Toivottavasti omissa häissäkin koen jotain tuollaista :)

Mrs.Uunila kirjoitti...

No tuollainen juuri kuulostaa mukavalta, että on sitten tavallaan sitä ohjelmaa, mutta ei mitään ahdistavaa. Lauluesityksiä olemme itsekin suunnitelleet, tosin emme toistemme laulamina, ei kiduteta vieraita. :D