perjantai 7. lokakuuta 2011

Olkaimia ja asusteita

Kylläpä mieli muuttuu monta kertaa, ja ehtii muuttua vielä tämänkin jälkeen. Aluksi kun sain olkaimettoman hääpukuni postissa, oikeastaan itsestään selvyys oli, että tekisin siihen jonkinlaiset olkaimet. Mietin että saattaisi olla jotenkin alaston olo, johtuu varmaankin siitä, etten ole koskaan yhtään olkaimetonta vaatetta omistanut. Ei vain ole minun juttuni.

Nyt kuitenkin asiaa pohdittuani olen tullut siihen tulokseen, että olkaimetonhan voisikin olla kiva. Varsinkin jos siihen yhdistäisi jonkun sievän korun.
 



Ensin tosiaan ajatuksena oli tehdä jostakin koriste- tai satiininauhasta ihan ohuet olkaimet, jotka vain pitäisivät mekon paremmin päällä. Toisaalta, se saattaisi kuitenkin vähän pilata puvun ideaa. Sitten myös se kaulakoru voisi tuntua vähän liian täydeltä.




No, tosin tämä netistä poimittu morsian kaipaisi korua, mutta noin yleensä. Kuinkas sitten, pysyykö olkaimeton puku päällä ilman, että sitä täytyy koko ajan kiskoa? Kaipaako puku rintsikoita, jos siihen on sisäänrakennettu tukeva yläosa, jossa ei kuitenkaan ole kaaritukia? Vai näyttääkö se silti nätimmältä, jos laittaa vaikka olkaimettomat? Auttakaa neitiä, joka on aina tahtonut vaatteensa olkaimien kera. :)

Olisihan puku kuitenkin aika nätti sellaisenaan, tässä netistä kurkistuskuva:




Pahoittelen kuvien rakeisuutta, mutta idea varmaankin tuli selväksi. Olkaimettomaan pukuun voisi sitten tosiaan hankkia sen korun, mutta hieman pienemmän kuin kuvassa. Tässä olisi yksi potentiaalinen ebay ihanuus:



Laukku on myös vielä hieman mietinnässä, vähän tekisi mieli ostaa jokin suloinen vihreä kirjekuorilaukku, mutta halvemmaksi tietysti tulisi, jos toteuttaisin alkuperäisen ideani muokata vanhasta vihreästä pikkulaukusta häälaukku. Mutta kun ne kirjekuorilaukut on niin ihania...



3 kommenttia:

Sari Kotokunnaalta kirjoitti...

Kun puku istuu kantajalleen ja on oikean kokoinen, ei se tipu päältä. Olkaimettoman puvun pitää ylhäällä kiristetty vyötärö, eivätkä siis rinnat, kuten moni luulee. ;) Jos pukua on pakko kiskoa ylös, on se vääränkokoinen tai huonosti kiristetty. Silloin on syytä antaa ompelijan korjata asia. On inhottavaa katsella morsianta, joka kiskoo koko ajan pukuaan. :/ Itselleni tulee olkaimettomat rintaliivit puvun alle. Ilman en pärjäisi.

Bride kirjoitti...

Minulla on olkaimeton puku, eikä puhettakaan, etteikö se olisi varman ja hyvän tuntuinen. En kertakaikkiaan voisi mennä omiin häihini (tai toistenkaan) puvussa, jota pitäisi kiskoa yläs vähän väliä.
Tosiaan, kuten Varpunen sanoi, puvun vyötärön on oltava kunnolla kiristetty ja lisäksi toki koon oltava juuri passeli.

Pukua en suosittele laittamaan ilman liivejä, sillä jos kumartelee, saattaa kuitenkin sieltä jotain näkyä eikä se olisi hauskaa. Lisäksi rinnat nousevat oikeilla liiveillä kauniisti, riippumatta koosta.

Minusta olkaimeton puku kauniilla korulla on huomattavasti kauniimpi ja juhlavampi kuin etä olisi olkaimet, etenkin itse eri kankaasta väkerretyt.

Mrs.Uunila kirjoitti...

Juu siis pukuhan on juuri passeli kooltaan, kun on mittatilauksena teetetty. Takana nyöritys, eli saa kiristeltyä kunnolla ja ainakin sovittaessa tuntui napakalta päällä. Mutta tokihan se mietityttää, kun ei ole kokemusta. ;)

Ensin suunnittelin sellaista käsityöliikkeessä myytävää silikonista nauhaa, jossa oli hopeisia "timantteja". Luultavasti kuitenkin pidän puvun tuollaisenaan ja toivon parasta ja pelkään pahinta.