maanantai 20. elokuuta 2012

Häät

Nukuin häitä edeltävänä yönä huimat neljä tuntia. Mutta silti aamulla minussa oli virtaa kuin pienessä kylässä! Kampaaja-kaasoni tykö menin kahdeksalta, meikissä, kampauksessa ja pukeutumisessa kesti sen verran, että n. 10.30 olimme valmiit siirtymään sulhasen kanssa valokuvaukseen. 


Studiokuvausta emme olisi muuten edes ottaneet, jos olisimme hieman tarkemmin perehtyneet, kuinka tajuttoman hyviä kuvia häissä kuvaamassa ollut kaverimme otti. Sillä tuo studiokuvaus oli päivän ainoita negatiivisia kokemuksia. Studio oli kuuma, onneksi pakkeli oli niin paksu, ettei haitannut vaikka hiki valui. Ilmastointia ei juuri ollut (olevinaan oli), mutta silti kärsin kunnon hapenpuuteoireista, pyörrytti, janotti ja oksetti. Onneksi kuvaus oli nopeasti ohi ja meillä oli vielä sen verran aikaa, että ehdimme käydä kotona hieman syömässä ja nesteyttämässä itseämme, ennen kirkkoon siirtymistä. Siihen mennessä olo onneksi parani, jännitys vain alkoi olla melkoinen.

Ajoimme suoraan sakastin ovelle ja livahdimme sisään. Jännitystä itseasiassa lievensi nähdä tuttuja kasvoja kirkon pihalla. Ja tietysti ihana pappimme, joka sisään tullessa kiljahti ensimmäisenä "iiiih, sulla on ihana puku!" :D

Kello tulikin nopeasti yksi ja meidät isän kanssa saateltiin ulkokautta kirkon eteiseen. Meiltä kysyttiin onko valmista, kanttorille näytettiin merkki kameran kautta ja sitten tämä tärähti soimaan. <3


Vasta jälkeenpäin on tajunnut, kuinka eeppistä oli kävellä alttarille tämän tahdissa. Kanttori oli aivan uskomattoman taitava. Alttarille kävellessä ei voinut katsoa ketään muuta kuin pappia, ympärillä oli sen verran itkeviä häävieraita.

Kuvaaja: Mika Martikainen

Vihkitoimituksesta ei kyllä paljon muista, vaikka siihen kuinka yritti keskittyä. Se oli persoonallinen ja rento. Minä itkin, tottakai. 

Kuvaaja: Mika Martikainen

Kuvaaja: Mika Martikainen


Alttarilta poistuimme Pirates of the Caribbeanin tahtiin, joka myös kuulosti upealta! 


Harmi ettei kappaleisiin ehtinyt keskittyä niin paljon kuin olisi halunnut, ne olisi pitänyt varmaan kuvata. Mutta voi että oli helpotus, kun vihkitoimitus oli ohi! Sitten vain meikkiä korjailemaan, ennen juhlapaikalle siirtymistä.

Kuvaaja: Mika Martikainen

Kuvaaja: Mika Martikainen

Automme takalasissa muuten luki: Vasta vihityt, kauan naineet.

Juhlapaikalle saavuttuamme, alkumaljojen jälkeen siirryimme onnittelujen kautta sisälle linnaan.

Kuvaaja: Mika Martikainen
 Melkein heti meillä oli ohjelmassa ruokailu, joka tuli siinä vaiheessa todella tarpeeseen! Pitopalvelumme oli todella hyvä, ruoka oli aivan ihanaa ja kaikki vieraat kehuivat tarjoilua. No okei, saivat ne leivonnaisetkin kehuja, ne teimme kaikki omin voimin. ;)

Kuvaaja: Mika Martikainen
 Hääkakun leikkaaminen ja se polkeminen oli muuten huvittavaa, mieheni sai polkaistua noin kaksi sekuntia ennen minua, mutta teimme sen niin tohinalla, että kermat lensivät ympäriinsä. :D

Kuvaaja: Mika Martikainen

Kuvaaja: Mika Martikainen

Kuvaaja: Mika Martikainen

Päivä oli aivan ihanan satumainen, itkettiin ja naurettiin. Ainoa kommellus sattui parkkipaikkojen kanssa, mutta sille pystyi jo loppupäivästä nauramaan. Linnan piha oli sen verran pieni, ettemme halunneet täyttää sitä autoilla. Niinpä olimme pyytäneet ihmisiä jättämään läheisen hautausmaan parkkiin, josta oli juhlapaikalle matkaa n. 400m. Sitten meillä oli pikkubussi, joka kuskasi ihmisiä parkki-juhlapaikka väliä. Ei siinä muuta, mutta samalle päivälle sattui hautajaiset! Jotka alkoivat tietenkin juuri siinä vaiheessa, kun kaikki olivat siirtyneet hääpaikalle ja ruokailu oli alkamassa. Muutama auto oli pysäköity hautausmaan rautaporttien eteen ja siellä hautajaisväellä oli se ongelma, ettei ruumista saatu vietyä hautausmaalle! Onneksi sieltä kävi varsin ymmärtäväinen ja mukava mies, autot siirrettiin ja sekä häät että hautajaiset pääsivät jatkumaan. Myös meidän vieraamme suhtautuivat asiaan suurimmaksi osaksi ymmärryksellä ja huumorilla.

Ohjelmaa oli niukasti, jotain pientä visailua ja perinteiset sukkanauhan ja kimpun heitto. Ei kuitenkaan mitään noloa, kuten halusimmekin. :) Bändi esiintyi muutamien kappaleiden verran, he soittivat mm. nämä:Meillä oli ihana päivä, vieraat viihtyivät ja häät olivat muuten aivan loistavat alkoholittomiksi! Suosittelen myös morsiamille ehdottomasti tavallisesta valkeasta poikkeavaa pukeutumista, jos se yhtään omalta tuntuu. Vihreä hääpukuni sai paljon kehuja. 

Kuvaaja: Mika Martikainen

Kuvaaja: Mika Martikainen

Kuvaaja: Mika Martikainen

Vaikka tätä suunniteltiin puolitoista vuotta, olo ei ole tippaakaan haikea. Päivä oli ihana, mutta onneksi se on ohi! Siihen liittyy kuitenkin niin paljon paineita, stressiä ja jännitystä, yhtä tunteiden vuoristorataa.

Mutta yksi asia muistakaa: häät ovat teidän, eivät sukulaistenne!

11 kommenttia:

Milou / Häähullun haaveiluja kirjoitti...

Aivan i-ha-nal-ta näyttää! Oi että! ♥

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis morsian, komea sulhanen, ihana hääpaikka ja muutenkin kaikki vaikuttaa aika täydelliseltä, ONNEA! <3

Saako udella syitä teidän valintaan järjestää holittomat häät?

Mrs.Uunila kirjoitti...

Mieheni on absolutisti, ei ole koskaan alkoholia maistanut. Joten kunnioitin hänen toivettaan tässä asiassa. Vierailla oli silti sen verran hauskaa, että voisi melkein suositella. ;)

Ellu kirjoitti...

Onnea! :) Toi toisiks alin kuva on tosi upee!

Werewolf kirjoitti...

Aivan mielettömän ihanat häät!!!^^ olette todella kaunis pari ja pukusi oli aivan mielettömän upea!!!:)

SafariMorsian on... kirjoitti...

Upeita kuvia kauniista häistä ja satumaisesta hääparista! Taisi olla kuvaajalla kalansilmäobjekti? Itselläkin on ja se on loistava keksintö! :o) Todella ihanaa, että kaikki sujui hyvin ja muistot ja tunnelmat ovat nyt hyvät. Mikäs noita muistellessa. Tarunhohtoiset juhlat!:o) Aika huippua, että leffamusiikit valkatessanne saatte aina biisit kuullessanne erityisen päivänne mieleen! Muutenkin ihon kananlihalle saavia kipaleita ja nyt teille eritoten. <3 Aladdinista oli minullakin ensimmäisissä häissä musiikkia ja vihkisormuksissa kaiverrettuina otteet. Olen todellakin samaa mieltä, että värikäs hääpuku vain päälle ja muutenkin oman mielen mukaan. Hääpäivä on avioparin päivä, viis muiden mielipiteistä. Onnellisia muisteloita ja milloinkas se häämatka koittaakaan?

Milla // Moon shaped little box kirjoitti...

Aivan ihana postaus, työ näytätte nuissa kuvissa ihanan onnellisilta!:) Sie oot todella kaunis ollu teidän hääpäivänä, upea mekko, ja tosi hyviä kuvia. ^^

Vaikuttaa miun mielestäkin ihanilta nuo häät kokonaisuudessaan, pisteet alkoholittomuudesta, totta on että hauskaa ja jopa hauskempaa voi olla ilmankin. :)

Mrs.Uunila kirjoitti...

Kiitos kaikki. :)

SafariMorsian: Kuvaaja vaihtoi objekteja tiuhaan tahtiin, mutta tuo kalansilmä on kyllä aivan huippu. :) Täytyy tosiaan sanoa, että etenkään tuota Game of Thrones tunnaria en voi kuunnella, ilman että alan itkeä. :D Ja häämatka koettaa lokakuun puolessa välissä, koska kohteessa päästään alle 40 asteen vasta silloin.

Vivian: Kiitosta. ^_^ Olin kyllä itsekin häälookiin tyytyväinen, tuli jopa parempi mitä odotin.

Meillä on yli 200 kuvaa, arvatkaa oliko pieni vaikeus valita blogiin vain muutamia.

Jenni kirjoitti...

Ihania kuvia! Hienoa, että päivänne onnistui odotusten mukaan.

Mrs.Uunila kirjoitti...

Ja hei mun pitäänpalautella se sukkanauha sulle!

SafariMorsian on... kirjoitti...

Saisiko nähdä vielä kuvia morsiusneidoista? Heille valitsemasi asu kiinnostaa miltä se näyttää tosi tilanteessa. :o)Parissa kuvass aonkin jo näkynyt, mutta silti kaipaisin lisää kuvia ja kokemuksia. Miltä puku tuntui päällä yms. Sitä paitsi on kiva katsella ylipäänsä teidän hääkuvia. :o)